Ontzettend veel mensen zijn verknocht aan hun mobiele telefoon. Als je om je heen op straat kijkt, zie je altijd wel iemand op zijn telefoon turen. Zelfs op de fiets, terwijl dit ondertussen verboden is, zit nog menig Nederlander op zijn mobiele telefoon. Dat is natuurlijk erg gevaarlijk; een ongeluk zit in een klein hoekje. Er is natuurlijk wel een reden dat iedereen in de huidige tijd op zijn telefoon zit. Je kan gewoonweg enorm veel met je mobiele telefoon. Het opent een soort portaal naar een andere dimensie. Je kan ook zoveel soorten apps op je telefoon installeren: de keuze is reuze. Maar, welke apps zijn nou echt de moeite waard?

Wie betaalt wat

Als je vaak in groepen activiteiten onderneemt, dan is de app ‘Wie betaalt wat’ onmisbaar. Hier kan je heel handig bijhouden wie wat heeft betaald. Je kan iedere groepsdeelnemer toevoegen aan de poule en zo weet je aan het einde van een avondje uit, wanneer iedereen niet meer heel scherp is, precies wie wat verschuldigd is aan wie. Zo weet je zeker dat iedereen evenveel betaalt en is er niet een iemand die voor alle kosten opdraait. Wel zo eerlijk!

Waze

Mocht je vaak op pad zijn en niet zo goed bent in de weg vinden, dan is de app Waze een ware uitvinding! Hier kan je onbekende locaties snel in vinden, en de routebeschrijving naar deze plek wordt eenvoudig aan je verstrekt tijdens het autorijden. Daarnaast is een groot pluspunt van de app dat je deze offline gebruiken kan, dus het gebruik van de app kost je niet heel veel data en batterij, zoals wel het geval is bij bijvoorbeeld Google Maps.

Too good to go

Als je graag je steentje bijdraagt aan een duurzame wereld, dan is de app ‘Too good to go’ zeker iets voor jou! Op deze manier kan je restpartijen van supermarkten, restaurants of andere bedrijven kopen, en krijg je voor een laag prijsje een volledige box of doos met eten en/of drinken. Je weet van tevoren niet wat je gaat krijgen, en dus is het iedere keer dat je je box gaat ophalen weer even spannend wat je nou weer in je schoot geworpen krijgt. De app is ook heel handig voor mensen die slecht zijn in knopen doorhakken: je laat gewoon de box bepalen wat je in de avond gaat koken! Zo hoef je daar niet dagen van tevoren over te piekeren. Heel efficiënt!

En, welke apps ga jij installeren op je telefoon? Je zal merken dat je na een tijdje niet meer langer zonder deze apps kan!