De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes van elke woning, daar zijn we het allemaal over eens. Het is dan ook logisch dat je heel wat aandacht besteedt aan de inrichting van de badkamer en hierbij ook let op accessoires en details.

Welke zaken mag je nu écht niet over het hoofd zien als je je badkamer inricht? Hieronder vind je alvast enkele handige tips, voor een mooi en compleet resultaat!

Richt je badkamer prachtig en functioneel in met deze 4 tips!

Het interieur van de badkamer is van verschillende zaken afhankelijk, waaronder natuurlijk de douche, het bad en andere meubelstukken en voorzieningen. Toch worden bepaalde, schijnbaar minder belangrijke zaken vaak over het hoofd gezien:

1. Goede verlichting

Verlichting heeft een ongelofelijk groot effect op de algemene look en feel van de badkamer, dat is zeker. Het is daarom belangrijk dat je op zoek gaat naar verlichting die ten eerste voldoende verlicht, om een veilige omgeving te creëren.

Daarbij moet het type verlichting dat je kiest ook bijdragen aan de atmosfeer in de ruimte – want dat draagt dan weer bij aan je wooncomfort. Vind je de balans tussen beide? Dan is het natuurlijk nog beter!

2. Zorg voor goede opbergmogelijkheden

Niets zo overweldigend als een badkamer die er slordig en ongeorganiseerd bij ligt, toch? Investeer daarom in efficiënte en compacte opbergmogelijkheden, zodat je handdoeken, scheermesjes en andere accessoires altijd goed bijhoudt.

Naast ingebouwde badkamer kasten kan je bijvoorbeeld ook een extra kastje aankopen voor handdoeken, of bijvoorbeeld kleine rieten mandjes gebruiken om doekjes en andere kleinre spullen in bij te houden. Zo heeft alles een vaste plaats en ervaar je meer rust in de badkamer!

3. Kies een glazen douchewand

Als je de badkamer mooi wilt inrichten en de ruimte iets groter wilt doen ogen, kies dan voor een douche met glazen wand of deur. Door het optische effect van het glas ziet de badkamer er zo meteen een stuk groter uit én daarbij ook nog eens chiquer.

De vorige tip helpt je om meer orde en vrije ruimte in je badkamer te creëren, maar kiezen voor een glazen douchewand voegt daar zeker nog aan toe. Het resultaat is dat zelfs een kleine badkamer een ruimtelijke, luxueuze indruk heeft!

4. Houd het simpel

Ten slotte is het een goed idee om de inrichting van je badkamer zo eenvoudig mogelijk te houden. En dan hebben we het vooral over de hoeveelheid accessoires en decoratie. De badkamer is een ruime waar je tot rust wilt komen en een enorme massa aan hebbedingetjes en versieringen maakt dat veel moeilijker.

Beperk je dus tot de essentie en plaats bijvoorbeeld hier en daar een klein stukje decoratie om het geheel wat huiselijker te maken. Zo vind je de perfecte balans tussen functioneel en stijlvol!