De industriële woonstijl is tegenwoordig erg populair en dat heeft ongetwijfeld te maken met de unieke, stoere en robuuste uitstraling van deze inrichting. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste meubelstukken vindt, ten minste als je wilt dat je interieur één mooi geheel vormt!

Dat is zeker mogelijk, zolang je je aan bepaalde regels houdt. Welke meubelstukken mogen nu niet ontbreken in je industriële woning? Hieronder lees je alles wat je wilt weten!

3 meubelstukken als basis voor je industriële woning

Bij een industriële woonstijl staat het gebruik van robuuste designs, donkere en natuurlijke kleuren en een gezellige afwerking centraal. Hieronder enkele van de belangrijkste meubelstukken:

1. Een houten tafel

De houten tafel vormt zowat de basis voor een industriële woonstijl en dat komt omdat zo’n model de perfecte balans biedt tussen verschillende eigenschappen: sterk en duurzaam door het gebruik van een stevige houtsoort, maar ook een robuuste en stoere look door een natuurlijke afwerking en de aanwezigheid van natuurlijke patronen en kleuren.

Daarbij is een houten eettafel in de eetkamer of keuken bijvoorbeeld perfect te combineren met andere, gelijkaardige meubelstukken. Welke dat zijn, lees je verder in dit overzicht!

2. Een eikenhouten kast met glazen deuren

Wil je je woonkamer of keuken perfect afwerken met de juiste kast? Ga dan voor een eikenhouten model met glazen ruiten. Er bestaan heel wat grote kasten die perfect passen in een industriële stijl, en dat is dan vooral te danken aan het gebruik van een donkere houtsoort en de juiste accessoires.

Veel modellen industriële kasten beschikken bijvoorbeeld over aparte deurtjes en lades met een gietijzeren sleutel, waardoor het geheel een extra traditionele, stoere look krijgt. Zorg er wel voor dat je bij de zoektocht naar een industriële kast een iets donkerder kleur kiest. Anders oogt het meubelstuk iets rustieker en landelijker!

3. De juiste stoelen

Ook stoelen mogen natuurlijk niet ontbreken in je industriële interieur, dat is zeker. Het loont de moeite om op zoek te gaan naar modellen die niet enkel bij je inrichting zelf, maar ook bij je eettafel of keukentafel passen. Bij de industriële stijl wordt er vaak gebruik gemaakt van een gietijzeren of ander metalen onderstel, dat bovenaan over een robuust zitvlak en rugleuning beschikt.

Het gebruik van materialen als metaal en leder zijn erg in trek als het gaat om de industriële stijl. Kies je daarbij een kleurenpalet dat goed aansluit bij de kleur of tint van je eettafel – dan is het plaatje natuurlijk helemaal compleet!

Kies voor meubels van de beste kwaliteit!

Welke woonstijl je ook verkiest, het is belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Zoek je industriële meubels daarom altijd bij een gespecialiseerde aanbieder, zodat je een duurzame investering doet!