De inrichting van de badkamer of keuken is een werk waar heel wat bij komt kijken, daar is iedereen het over eens. Als je die inrichting helemaal compleet wilt hebben, dan moet je ook voldoende aandacht besteden aan de keuze voor de juiste kranen.

RVS kranen zijn een erg populaire optie tegenwoordig en dat is natuurlijk niet zomaar. Welke voordelen biedt dit materiaal nu precies en wat kan je verwachten als je RVS kranen laat installeren?

5 belangrijke voordelen van RVS kranen

RVS of roestvrij staal is een metaalsoort die heel wat belangrijke voordelen biedt als het gebruikt wordt voor sanitaire voorzieningen, zoals kranen. Wat zijn die voordelen nu precies? Hieronder lees je meer!

1. RVS is goed bestand tegen vocht

Ten eerste is RVS erg duurzaam omdat het optimaal bestand is tegen schade door contact met vocht. De kans dat er zich schimmel op het martiaal zetten is zo goed als onbestaande – en dat maakt het de ideale oplossing voor sanitaire omgevingen en voorzieningen.

2. RVS oogt modern en strak

Daarbij heeft RVS ook een moderne, strakke uitstraling, zeker als je het op de juiste manier laat bewerken en vormen. Kies je dit materiaal als basis voor je kranen in de badkamer of keuken? Dan weet je zeker dat die kranen écht bijdragen aan de moderne en strakke look en feel van je woning!

3. RVS is geschikt voor maatwerk

Vervolgens is RVS ook perfect geschikt voor maatwerk, en dat is een must als je je badkamer of keuken een persoonlijke toets wilt geven. Het is altijd beter om te kiezen voor maatwerk omdat je kranen of andere voorzingen dan perfect passen in je interieur, zowel qua stijl als indeling.

4. RVS is gemakkelijk te onderhouden

Daarbij is RVS een metaalsoort die erg gemakkelijk te onderhouden is. Dit is mede te danken aan de watervaste eigenschappen van dit materiaal. Doordat vocht en schimmels zich zo goed als niet op RVS kunnen zetten, zal je ook veel minder onderhoud hebben aan je sanitair. En dat is natuurlijk een bonus!

5. RVS is erg duurzaam

Ten slotte doe je met RVS kranen een goede investering als je op de lange termijn denkt. RVS gaat door zijn optimale bestendigheid tegen vocht erg lang mee, waardoor je uiteindelijk geld bespaart. Kies je daarbij voor RVS kranen van goede, professionele kwaliteit? Dan is dat effect nog duidelijker merkbaar, en dat komt zowel de inrichting van je badkamer als de inhoud van je portemonnee ten goede!

Kies voor RVS kranen in je badkamer of keuken!

Roestvast staal is de meest betrouwbare basis voor een goede set nieuwe keukenkranen. Bovenstaande tips maken meteen duidelijk dat deze metaalsoort zowel op het vlak van duurzaamheid als kwaliteit en stijl bijdraagt aan je interieur!