Kleuren, kleuren, kleuren – ze vormen een belangrijk element bij de zoektocht naar een complete outfit, maar ze worden toch vaak onderschat. Het is wel degelijk belangrijk dat je bij het kopen van kledij én het samenstellen van een outfit rekening houdt met de kleuren van de kledingstukken. Ten minste, als je wilt dat het geheel een beetje mooi en stijlvol oogt.

Welke kleurcombinaties moet je echt uitproberen, en waarom zijn deze zo mooi? Hieronder vind je enkele goede voorbeelden van geslaagde combi’s!

3 kleurcombinaties om uit te proberen voor je volgende outfit

De kleur van je outfit valt meteen op en heeft dus een groot effect op hoe je als persoon overkomt en oogt. Deze drie kleurcombinaties zijn in elk geval het proberen waard:

1. Grijs en rood

Grijze kledij gaat ongelofelijk goed samen met rood en dat klinkt misschien vreemd. Toch kan je prachtige balans creëren tussen beide tinten, omdat ze elkaar aanvullen. Grijs oogt in veel situaties wat saai en eenvoudig, terwijl rood juist leven in de brouwerij brengt en opvalt. Het resultaat is een spannend geheel dat meteen de aandacht trekt.

Goede voorbeelden van combinaties zijn bijvoorbeeld een rode body-tas die je over je lichaam draagt en een grijze outfit. Door één van beide kleuren te beperken tot een accessoire, bereik je immers een extra sterk effect!

2. Navy en crème

Ook Navy en crème is een goede combinatie als je je outfit helemaal af wilt maken. Crème is een andere term voor gebroken wit, en de combinatie met Navy blauw is eigenlijk niet nieuw. Toch blijft hij effectief en dat komt door het feit dat die twee kleuren samen zorgen voor een chique, traditionele look.

Zo kan je bijvoorbeeld een witte broek dragen, met daarboven een donkerblauwe trui met col. Een unieke combinatie die zorgt voor een prachtige look en dus een stijlvolle outfit!

3. Zwart en wit

Ten slotte kan je er ook altijd voor kiezen om zwart en wit te combineren. Eigenlijk is dit een van de meest veilige combinaties, maar dat wil écht niet zeggen dat het resultaat saai is. De relatie tussen wit en zwart blijft standhouden als het gaat om kledij, en dat komt omdat beide tinten zo eenvoudig zijn.

Toch zorgt het contrast tussen zwart en wit voor een opvallende uitstraling. Zeker als je bijvoorbeeld een zwarte broek op een witte blouse draagt, of bepaalde zwarte accessoires gebruikt op een witte outfit. Nog een voordeel van deze kleurencombinatie? Hij vorm de ideale basis om te experimenteren met andere kleuraccenten. Je kan er dus echt elke kant mee uit!