Skincare is momenteel een erg hot topic. Bedrijven die skincare-producten produceren schieten als paddenstoelen uit de grond. Er wordt groot geld verdiend in de skincare-business. Een huid zonder oneffenheden is de ultieme droom van iedere vrouw (en man), en daarom worden er ook zoveel skincare-producten gekocht. Met deze producten komt deze droom net wat dichterbij. Veel meisjes kopen klakkeloos de producten die door influencers worden gepromoot. Dat is zonde, omdat het verstandig is om wel even de ingrediënten en recensies te controleren. Er kan zomaar een ingrediënt in zitten waar je allergisch voor bent (en dan wordt je huid allesbehalve glowy). Om een gave huid te krijgen, is het goed om een skincare-routine te beginnen die je iedere dag volgt. Maar, waar begin je? Welke stappen zitten er in een skincare-routine?

Reinig je huid

Veel vrouwen dragen make-up. Het is daarom belangrijk dat je eerst je make-up van je gezicht verwijdert met een reinigingsmelk. Dit werkt hydraterend en zal je huid niet uitdrogen. Daarnaast krijg je je make-up er makkelijk mee van je gezicht. Als je hiermee klaar bent, dan ga je naar de volgende stap!

Breng een cleanser aan

Een cleanser zorgt ervoor dat de make-up die je bij stap 1 bent vergeten weg te halen, alsnog van je gezicht afkomt. Daarnaast haal je overtollig talg van je gezicht af met een cleanser. Talg zorgt voor de groei van puisten en mee-eters, dus deze stap is cruciaal voor het ontwikkelen van een zuivere huid.

Breng een toner aan

Een goede skincare-routine bevat ook altijd een toner. Een toner zorgt ervoor dat je poriën worden gereinigd en haalt het vuil uit je poriën. De zuurgraad van je huid wordt door de toner hersteld. De toner zorgt tevens voor een egale huidskleur.

Breng een dag- of nachtcrème aan met SPF

Als laatste smeer je een voedende en hydraterende dag- of nachtcrème op je gezicht. Op deze manier wordt je gezicht beschermd voor onder andere vuil. Er ligt een extra laagje op je gezicht dat verkoelend werkt en ook nog eens je gezicht extra zacht maakt. Let wel op dat je voor een crème kiest met SPF. Op deze manier ben je ook beschermd tegen UV-straling, iets wat extreem belangrijk is: zonschade is onwijs slecht voor je huid. De zon maakt je huid oud en droogt je huid uit. Daar zit niemand op te wachten!

En, wat heb jij over voor een gave huid zonder enige oneffenheden? Als je deze stappen volgt, is de kans groot dat jouw huid aanzienlijk verbetert en helemaal glowy en healthy wordt. Dat is toch de droom van iedere vrouw?