Je herkent het ongetwijfeld: de routine van de dag zorgt ervoor dat je bij het ontwaken meteen in je hoofd alle do’s overloopt die nog moeten gebeuren: van de kinderen aankleden, over die dringende mail die nog de deur uit moet, tot het klaarmaken van je lunch. De dagdagelijkse dingen vragen constant je aandacht om dan nog maar te zwijgen over de drukte op de weg straks en dan moet je dagtaak nog beginnen…

Tijd maken voor jezelf

Er zijn vele redenen waarom wij vrouwen te weinig tijd maken voor onszelf. Je wilt graag goed doen voor je partner, je kinderen, familie en vrienden. Maar hoe je het ook draait of keert: als je geen tijd maakt voor jezelf, kun je die rol niet blijven vervullen. Neem daarom vandaag nog het besluit om wat me-time in te lassen. Als je niet gewoon bent om veel aan jezelf te denken, is het besef dat je tijd moet maken, de eerste stap. Elk begin is moeilijk maar begin net daarom met kleine stapjes. 

Stap 1

Koop een goed boek dat je al een lange tijd wilt lezen. Voorzie elke dag een kwartier leestijd, helemaal alleen. Maak er een routine van door een min of meer vast tijdstip vast te leggen, zodat het er ook werkelijk van komt. Trek je cosy huispak voor dames in velours aan en je hebt meteen een knus moment voor jezelf gecreëerd. Door een andere outfit aan te trekken, maak je jezelf duidelijk dat je nu in een andere modus bent: namelijk de modus van tijd maken voor jezelf. 

Geen fan van boeken lezen of toch liever iets anders? Neem dan een bad of luister een kwartier naar jouw favoriete muziek. Zoek zeker eens de muziek uit je jeugdjaren terug op, zodat je weer contact krijgt met je onbezorgde jeugd of je jezelf kunt wentelen in de nostalgische herinneringen van toen. Het zal je helpen om perspectief te vinden en je gedachten ook eens echt te laten afdwalen. 

Stap 2

Heb je vroeger heel wat tijd doorgebracht in de wellness maar is dit vandaag niet meer aan de orde door jouw overvolle agenda, neem dan zelf thuis het heft in handen. Laat je bad vollopen, koop lekker geurende badolie of een bruisbal in je favoriete geur en zet zachte muziek op. Enkele kaarsjes en een glaasje bubbels kunnen je avond zo echt goedmaken dus ga er ook echt voor. Laat je gedachten even afdwalen en je spieren ontspannen. Trek daarna je mooiste kamerjas voor dames aan, en geniet ervan dat je je herboren voelt. 

Er zijn oneindig veel redenen te bedenken om niet te ontspannen: te druk, teveel werk, te weinig uren in een dag,… Laat ze niet in je hoofd malen maar onderneem actie om echt een moment uit te kiezen voor jezelf: alleen zo houd je het vol om elke dag weer het beste van jezelf te geven. Jezelf onderweg vergeten, is nooit een goed idee!