In een competitieve arbeidsmarkt is het aantrekken en behouden van gekwalificeerd personeel van cruciaal belang voor elk bedrijf. Naast een aantrekkelijk salarispakket zijn extralegale voordelen een essentiële factor geworden bij het aantrekken van talentvolle werknemers. 

Flexibele werkuren

Een van de meest gewaardeerde extralegale voordelen voor werknemers is flexibele werkuren. In plaats van strikt vast te houden aan een traditioneel 9-tot-5-schema, bieden steeds meer bedrijven hun werknemers de mogelijkheid om hun werktijden aan te passen aan hun persoonlijke behoeften. Flexibele werkuren geven werknemers de vrijheid om hun werkdag aan te passen aan hun privéleven. Dit stelt hen in staat om werk-privébalans te bereiken en beter om te gaan met persoonlijke verplichtingen, zoals kinderopvang, zorg voor familieleden of persoonlijke interesses.

Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

Het aanbieden van opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden is een extralegaal voordeel dat zowel werknemers als werkgevers ten goede komt. Werknemers hebben vaak de behoefte om hun vaardigheden aan te scherpen en nieuwe kennis op te doen, en werkgevers kunnen hierin investeren om de prestaties en het concurrentievermogen van hun personeel te verbeteren. Door werknemers toegang te geven tot trainingen, workshops, conferenties en andere leermogelijkheden, kunnen werkgevers de professionele groei en ontwikkeling van hun personeel stimuleren. Dit verbetert niet alleen de expertise en competenties van werknemers, maar toont ook de bereidheid van het bedrijf om te investeren in hun persoonlijke en professionele groei.

Wellnessprogramma’s

De gezondheid en het welzijn van werknemers zijn van groot belang voor zowel het individu als de organisatie. Daarom hebben veel moderne bedrijven wellnessprogramma’s geïntroduceerd als extralegaal voordeel. Wellnessprogramma’s omvatten vaak activiteiten zoals fitnessabonnementen, yogalessen, gezondheidscontroles, ergonomische werkplekken en mentale gezondheidsprogramma’s. En even langs het tankstation onderweg van klant naar de fitness? Dat kan makkelijk met het volgende extralegale voordeel dat we bespreken. 

Tankkaarten

Tankkaarten zijn een populair extralegaal voordeel dat veel bedrijven aanbieden aan hun werknemers. Met tankkaarten kunnen werknemers brandstof tanken zonder direct uit eigen zak te betalen. Dit biedt zowel werknemers als werkgevers aanzienlijke voordelen.

Werknemers profiteren van het hebben van een tankkaart, omdat ze hiermee besparen op brandstofkosten. Dit is vooral gunstig voor werknemers die dagelijks naar het werk pendelen of regelmatig zakelijke reizen maken. Met een tankkaart hoeven ze zich geen zorgen te maken over het indienen van onkostendeclaraties of het bijhouden van bonnetjes. Het geeft werknemers ook gemoedsrust, wetende dat ze altijd voldoende brandstof hebben voor hun werkgerelateerde verplaatsingen.