Velen met acne vinden dat de oplossingen die momenteel beschikbaar zijn of worden voorgeschreven om de aandoening te behandelen niet altijd effectief zijn. Ze blijven vaak tevergeefs zoeken naar een manier om van hun huidaandoening zo vlug mogelijk verlost te raken. Ben  je een van de velen die kampen met acne? Dan is het zeker de moeite waard om voortaan deze geteste en doeltreffende vitamines te gebruiken. Voedingstekorten die mogelijk de belangrijkste oorzaak van acne zijn, kunnen worden aangevuld met een aangepast en natuurlijk eetpatroon. Dat kun je dan extra ondersteunen met de gepaste supplementen.

Acne voorkomen of behandelen met vitamine A

Vitamine A wordt meer en meer ingezet tegen acne en andere veel voorkomende huidaandoeningen. Sommige medicijnen tegen acne zoals isotretinoïne, Accutane en lokale retinoïden, bevatten vitaminen die acne behandelen, zoals vitamine A. Daar werd wetenschappelijk van aangetoond dat deze vitamine effectief is bij het beheersen van acne. Gezond en natuurlijk eten met de juiste vitamines blijft uiteraard belangrijk. Denk hierbij aan verse groenten zoals wortelen, pompoen, spinazie, alle groene soorten kool en sla, broccoli en andijvie, tuin- en waterkers en in zoete aardappelen. Fruit met veel vitamine A zijn naast citrusvruchten zoals sinaasappels, kiwi, grapefruit en mandarijnen ook in mango, abrikozen, passievrucht en in aardbeien.

Weg met stress door vitamine B

Andere beschikbare vitamines tegen acne zijn de stressverlagers. Omdat stress een van de belangrijkste oorzaken van acne is, moet je vitamines nemen waarvan bekend is dat ze stress verlichten, zoals riboflavine, thiamine, foliumzuur en niacine. Deze vitamines zijn dus ook effectief bij het aanpakken van acneproblemen. De vitamine riboflavine, ook bekend als vitamine B2, heeft eigenschappen die synergetisch samenwerken met vitamine A om nagels, huid en haar sterker te maken. Voedselbronnen met veel vitamine van het B- complex  zijn bananen, haver, tonijn, kalkoen en avocado.

Vitamine C

Vitamine C werkt ook uitstekend tegen acne. Deze vitamine biedt het lichaam een ​​natuurlijke omgeving om acne-triggers zoals ontstekingen en bacteriën te bestrijden. Het bevat sterk antioxidanten die effectief zijn in het bevorderen van de gezondheid van je huid. Je krijgt voldoende vitamine C binnenkrijgen door voedingsmiddelen zoals paprika, tomaten, broccoli en rode aalbessen.

Vitamine E

Een andere vitamine tegen acne is ongetwijfeld vitamine E, een supplement dat snel huidherstel na ace mogelijk maakt.  Voedingsmiddelen die deze vitamine bevatten, zijn onder andere groene bladgroenten, onbewerkte noten, tarwe en avocado’s.

Zink

Dit mineraal is meer dan de moeite waard om te proberen tegen acne. Dit sterk antioxidant zorgt ook voor een gezonde kleur. Zink versnelt ook het genezingsproces van acne, en voorkomt later de vorming littekens te voorkomen. Zink vind je vooral kip en kalkoen, in wilde zalm en in kreeft.