Steeds meer mensen kiezen ervoor om een wagen te leasen voor zowel zakelijke als persoonlijke doeleinden. De zoektocht naar een goede lease auto is natuurlijk niet bepaald gemakkelijk, juist doordat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn.

Wil je van het comfort van een goede wagen genieten en tegelijkertijd geld besparen? Dan is op zoek gaan naar de beste, goedkope lease wagen vast en zeker een goed idee. Hieronder lees je hoe je dat doet!

3 tips om goedkoop een auto te leasen

Een lease auto brengt heel wat voordelen met zich mee, waaronder meer financiële vrijheid. Een auto leasen is immers een stuk goedkoper dan een eigen wagen bezitten. Hieronder enkele goede tips om daar nog méér voordeel uit te halen:

1. Kies een kleine wagen

Als je een auto leaset bij een leasing maatschappij, dan hangt de prijs die je maandelijks betaalt natuurlijk voor een groot stuk af van het soort wagen dat je gebruikt. Hoe kleiner die auto, hoe lager die maandelijkse kosten liggen.

Is het dus niet per se nodig om een grote auto te gebruiken? Ga dan voor een iets compacter model. Zo blijf je mobiel, terwijl je toch financieel wat meer marge hebt – en dat is vooral iedereen interessant!

2. Lees de kleine lettertjes

Bij het leasen van een wagen ga je in feite een contract aan met een leasing maatschappij en dat betekent dat er bepaalde overeenkomsten zijn op financieel vlak. Hoewel de maandelijkse kostprijs voor een geleaste wagen over het algemeen relatief vanzelfsprekend is, is het toch een goed idee om de kleine lettertjes in je contract te lezen.

Het kan immers altijd gebeuren dat hier bepaalde speciale criteria of extra kosten in vermeld staan, waardoor je uiteindelijk toch meer geld verliest. Het is dan beter om daarop goed voorbereid te zijn, zodat je alsnog kunt uitmaken of je het contract wilt aangaan of niet!

3. Ga voor de juiste kilometerbundel

Bij een leasing maatschappij is er sprake van een zogenaamde kilometer bundel. Dit houdt eigenlijk in dat de kostprijs voor je auto per maand voor een stuk afhangt van het aantal kilometers dat je per jaar kunt rijden met die wagen.

De meeste leasing maatschappijen bieden verschillende bundels aan, dus wees zeker dat je de juiste kiest. Als je bijvoorbeeld slechts af en toe aan auto nodig hebt, heeft het geen zin om voor 50.000 kilometer per jaar te betalen!

Lease een wagen voor de balans tussen mobiliteit én zekerheid!

Een wagen leasen biedt heel wat voordelen, vooral op financieel vlak. Gebruik je bovenstaande tips? Dan weet je zeker dat je voor jouw situatie precies de goede lease wagen vindt en voor een voordelige prijs van comfort en vrijheid geniet!