Ben je van plan om een auto te leasen als particulier? Dat is geen slecht idee, want het brengt verschillende voordelen met zich mee. Je hebt bijvoorbeeld geen spaargeld nodig. Daarom is het ideaal voor mensen die graag in een luxe auto willen rijden voor een vast bedrag per maand. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten die betrekking hebben op het leasen van een auto.

Tankkosten niet inbegrepen

Veel mensen denken dat de tankkosten bij het leasen zijn inbegrepen. Dit komt omdat veel leasebedrijven adverteren met een vast bedrag per maand. Bij dit vaste bedrag per maand zijn de tankkosten meestal niet inbegrepen. Ben je dus het type dat jaarlijks veel kilometers maakt? Kijk dan goed naar het brandstofverbruik, voordat je besluit om een specifieke auto te leasen.

Verschillende leasecontracten

Bij de meeste leasemaatschappijen heb je de mogelijkheid om verschillende leasecontracten af te sluiten. In de eerste plaats heb je variabele leasecontracten voor een onbepaalde tijd. Het voordeel van deze leasecontracten is dat je ze gemakkelijk kunt opzeggen. Vind je de leaseauto uiteindelijk toch niet fijn rijden? Of ervaar je andere problemen met de leaseauto? Dan is het contract opzeggen geen enkel probleem.

Daarnaast kun je ook voor een vast leasecontract voor een bepaalde tijd gaan. Het voordeel van een vast leasecontract is dat je maandelijkse kosten lager liggen. Een nadeel van een vast leasecontract is dat je deze niet gemakkelijk kunt opzeggen. Meestal kun je het leasecontract alleen vroegtijdig opzeggen voor een flink bedrag. Kijk dus goed welk leasecontract het beste bij je past.

Je bent niet verantwoordelijk voor de reparatiekosten

Vind je het vervelend om met onverwachte kosten geconfronteerd te worden? Dan is het private leasen van een auto aan te raden, want je bent doorgaans niet verantwoordelijk voor de reparatiekosten. Daar betaal je maandelijks namelijk een vast bedrag voor. Uiteraard zijn er bij verschillende leasemaatschappijen ook weer uitzonderingen op die regel. Daarom is het verstandig om de kleine lettertjes in het contract ook goed te lezen.

Geen aanbetaling nodig

Verdien je maandelijks prima, maar heb je momenteel even geen spaargeld? Dan is leasen ook verstandig, want je hoeft geen aanbetaling te doen. Je kunt simpelweg een mooie auto kiezen en vervolgens betaal je maandelijks een vast bedrag. Soms heb je na het leasen ook de mogelijkheid om de auto over te nemen.

Conclusie

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op het leasen van een auto. Hopelijk kun je dankzij de informatie in dit artikel een weloverwogen keuze maken.