Vind je het lastig om maandelijks rond te komen? Dan is het goed om eens na te gaan of je ergens geld op kunt besparen. Het punt is namelijk dat veel mensen niet bewust zijn van alle maandelijkse kosten. Meestal kun je gemakkelijker geld besparen dan je denkt. In deze tekst geven we enkele tips. Met deze tips kun je meer dan honderd euro per maand besparen!

Bespaar op je zorgverzekering

De meeste mensen hebben verschillende verzekeringen afgesloten. In de eerste plaats heb je uiteraard de zorgverzekering. Deze verzekering is verplicht, maar je kunt wel kijken of je ergens op kunt besparen. Veel mensen hebben ook een aanvullende verzekering, terwijl alleen de basisverzekering verplicht is. Kijk dus goed of je wel een aanvullende verzekering nodig hebt. Elk jaar kun je overigens ook van verzekeringsmaatschappij wisselen. Mensen met een hoge basisverzekering kunnen dus elk jaar ook overstappen. Op internet vind je verschillende vergelijkingswebsites. Daar kun je effectief de prijzen van de verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken.

Zeg dure abonnementen op

Veel mensen hebben dure abonnementen lopen. Wil je maandelijks geld besparen? Kijk dan ook goed of je al deze abonnementen ook daadwerkelijk nodig hebt. Misschien ben je bijvoorbeeld geabonneerd op een tijdschrift, maar lees je deze zelden. Daarnaast kan het ook zijn dat je geabonneerd bent op een fysieke krant. Dan raden we je aan om een online abonnement af te sluiten. Deze zijn meestal goedkoper en je bent altijd direct op de hoogte van het laatste nieuws.

Betaal voornamelijk met contant geld

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen met pin meer geld uitgeven dan contant. Dit is ook wel logisch. Tegenwoordig kun je contactloos pinnen en je hebt vaak niet eens door hoeveel geld je precies uitgeeft. Daarom raden we je aan om met contant geld te betalen. Dan zal je snel merken dat je veel minder gaat uitgeven. Je bent je dan namelijk meer bewust van de prijzen.

Koop huismerken

Het gemiddelde huishouden is maandelijks het meeste geld aan boodschappen kwijt. Door de inflatie worden de boodschappen ook steeds duurder. Daarom raden we je aan om voornamelijk huismerken te kopen. In de Nederlandse supermarkten verkopen ze relatief veel huismerken. Huismerken zijn meestal meer dan 50% goedkoper dan A-merken. De huismerken liggen meestal niet op ooghoogte. Daarom moet je in de supermarkt wel regelmatig bukken, maar dit is het uiteindelijk meer dan waard!

Conclusie

We leven in dure tijden en daarom is het belangrijk om zuinig te leven. Anders kan het namelijk lastig zijn om financieel rond te komen. In deze tekst hebben we enkele tips gegeven.